Şanzıman Tamiri

Audi Şanzıman Tamiri

Audi şanzıman tamiri olarak bilinen işlem, çok dikkatli bir biçimde ve usta eller tarafından yapılmak zorunda. Çünkü şanzıman aracın en hassas yerlerinden birisidir. En küçük sorunda bile otomobilin çalışmaması gibi bir durum ortaya çıkabilir. Arızanın nereden kaynaklı olduğunu tespit etmek gerekmekte. Bursa oto servisi sayesinde sorunun çözümü çok kolay.

Şanzıman Nedir?

Audi şanzıman tamiri noktasında ilk etapta bu ürünün tam olarak ne demek olduğunu ve ne işe yaradığını ifade etmek gerekmekte. Şanzıman adındaki yapı vites kutusu şeklinde de tanımlanır. Kavrama yolu üzerinden birtakım işlemlerin yapılmasını sağlayan bir sistemdir. Sürücü tarafından yönlendirilir. Vites üzerinden gerekli olan tüm hamleler yapılır. Günümüzde farklı modelleri vardır. Bunlardan bir kısmı manuel iken diğeri ise otomatiktir.

Şanzıman Arızaları Nasıl Ortaya Çıkar?
  • Audi şanzıman tamiri çerçevesinde ilk belirti debriyajın kaçırmasıdır. Bu durum otomatik olmayan şanzımanlarda görülür.
  • • Aracın çok çabuk bir biçimde hızlanmaması ise bir diğer belirti olarak dikkat çeker.
  • • Özellikle vites geçişi sırasında birtakım sorunlar görülür. Buna zorlanma adı verilir.
  • • Aynı zamanda bu tip bir probleme sahip olan araçların çekişten düşmesi de söz konusu olabilir.
  • • Son olarak gözle görülür bir yakıt artışından hemen bahsetmek lazım.

Bu tip sorunlar ortaya çıktığı zaman hiç vakit kaybetmeden Bursa oto servis üzerinden hizmet alabilirsiniz.

Şanzıman Tamiri Nasıl Yapılır?

Audi şanzıman tamiri öncesinde bunun ne olduğunu öğrenebilmek için tam sonuç veren otomatik cihazlar kullanılır. Bunların kesinlikle hata payı yoktur. Uzman personel hemen harekete geçer. Ardından ise birtakım malzemelerin sökülmesi aşamasına geçilir. Bunlar akü sacı, akü, hava filtresinin olduğu hazne kısmıdır. Vites kutusundan çıkan bağlantı için de aynı şeyler uygulanır. Çevresinde bulunan civatalar yerinden alınır. Aracın kesinlikle lifte kaldırılması şarttır. Son derece dikkatli bir biçimde bu yapılır. Bağlantı noktaları üzerinden sökme işlemi yerine getirilir. Şanzımanın boşa çıkarılmasının ardından motor kısmından ayrılması sağlanır. Uzman personel artık devreye girerek sorunu ortadan kaldırabilmek için harekete geçerler. Bu şekilde problem bitmiş olur.